duminică, 26 iunie 2011

Tort cu mac si ciocolata

Reteta tort

INGREDIENTE

• Blat alb: 150g faina, 50g zahar, 100g unt, 1 galbenus.
• Blat negru: 3 oua, 100g zahar, 100g faina, 3 linguri lichior de migdale, 20g cacao, 1 lingurita praf de copt
• Crema de mac: 7g gelatina, 300ml lapte, 100g mac macinat, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingura coaja de lamaie rasa, 500ml frisca
• In plus: 150g dulceata de coacaze, 100g ciocolata rasa

MOD DE PREPARARE

• Se framanta rapid ingredientele pentru blatul alb; aluatul se infasoara in folie si se da la rece 30 de minute. Cuptorul se incinge la 180grade.
• Pentru blatul negru, se bat ouale cu zaharul si lichiorul de migdale timp de circa 8 minute. Se amesteca separat faina cu cacao si praf de copt si se cern deasupra. Se inglobeaza si compozitia se aseaza intr-o forma de tort (diametru 26cm) tapetata cu hartie de copt.
• Se coace timp de circa 25 de minute. Blatul se lasa sa se raceasca.
Se intinde aluatul alb si se introduce intr-o forma tapetata de hartie de copt. Se coace 20 minute la 180 grade. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
• Se inmoaie gelatina. Laptele se da in fiert 3-4 minute cu mac, zahar vanilat, coaja de lamaie. Se ia de pe foc. Gelatina se dizolva inauntru, vasul se plonjeaza intr-o baie de apa rece si se amesteca pana se raceste. Frisca batuta se inglobeaza imediat ce compozitia incepe sa se intareasca. Blatul alb se unge cu dulceata.
• Blatul negru se taie pe 2 nivele; nivelul de jos se aseaza pe blatul alb si se acopera cu jumatate din cantitatea de crema; se aseaza apoi nivelul 2 de blat negru si restul de crema.
• Tortul se da la frigider 2 ore si inainte de servire se decoreaza cu ciocolata.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania