Reteta chiftele
INGREDIENTE
• carne de vaca (100 g)
• franzela (1 felie)
• ou (1)
• patrunjel verde
• sare
MOD DE PREPARARE
• Se da carnea de vaca prin masina de tocat de 2-3 ori, impreuna cu felia de franzela, inmuiata si stoarsa. Se amesteca apoi cu oul, verdeata si sarea pina ce se omogenizeaza.
• Se formeaza chiftelulte mai mici, care se fierb fie direct in apa clocotita, la foc incet sa nu se sfarime, fie in aburi, asezate pe o strecuratoare pusa deasupra unui vas cu apa fiarta.
• Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba chiftelutele pina cind sint bine patrunse in interior.
• Se scot apoi cu grija pentru a ramine intregi si se servesc reci sau calde, asociate cu diferite salate.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu