Retete chiftele
INGREDIENTE
• 1 kg de varza
• o jumatate pahar de gris
• o jumatate pahar de lapte
• 3 oua
• o jumatate pahar de pesmet
• 3 linguri grasime
MOD DE PREPARARE
• Se curata varza se toaca marunt si se pune in cratita. Se toarna lapte fierbinte se pune pe foc, se acopera cu un capac si se fierbe inabusit cam 30-40 minute.
• Se toarna, treptat, in varza, gris amestecand mereu ca sa nu faca cocolosi si se mai lasa sa fiarba inabusit inca 5-10 minute.
• Se ia apoi cratita de pe foc, se adauga galbenusuri, sare se freaca bine si se lasa sa se raceasca.
• Cand compozitia s-a racit se fac chiftele se dau prin albus de ou si prin pesmet si se prajesc pe ambele parti.
Mod de servire: Chiftelele se servesc cu sos de smantana.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu