Reteta cartofi
INGREDIENTE
• 500 g cartofi noi cat mai mici
• 50 g unt sau untdelemn
• marar
MOD DE PREPARARE
• Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire cu cutitul, se spala bine si se scurg.
• Cartofii mai mari se taie in jumatati sau sferturi, apoi se pun intr-o cratita smaltuita sau din tuci impreuna cu untul topit sau untdelemnul, amestecandu-se ca sa se unga cat mai bine, numai astfel, se rumenesc frumos.
• Apoi, cratita se introduce in cuptor, la foc mijlociu, si se lasa circa 20 de minute, amestecand cartofii din cand in cand, ca sa se umeneasca uniform.
Mod de servire: Cand sunt gata, se presara cu marar sau patrunjel taiat marunt si se servesc fierbinti, cu diferite fripturi, chiftele, ochiuri etc.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu