Reteta cartofi
INGREDIENTE
• o jumatate kg cartofi
• 3-4 linguri de untdelemn
MOD DE PREPARARE
• Cartofii se curata de coaja , se spala cit sint intregi si, apoi, se atie, pe lugime, in felii de jumatate cm grosime. Feliile se suprapun si apoi, se taie, in betisoare cit mai subtiri.
• Intr-o tigaie infierbintata, 3-4 minute, fara grasime, se pune untdelemn in strat subtire care se va infierbinta imediat;se pun, imediat cartofii, sa acopere tigaia, se lasa sa se rumeneasca la foc mijlociu, mai intii pe o parte, fara sa se amestece.
• Se ridica putin furculita sa se vada daca s-au rumenit si, numai dupa aceea, se intorc pe partea celalta. In caz ca sint mai multi cartofi, acestia se prajesc pe rind, completind untdelemnul.
• Se pastreaza calzi pe un vas cu apa fierbinte, neacoperiti, ca sa nu ramina crocanti. Nu se sareaza pana la servire, deoarece sarea ii inmoaie.
Indicatie: Vasele cele mai bune pentru prajit cartofii sint cele din tuci emailate, fiind groase, cartofii se rumenesc frumos, fara sa se arda.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu