Reteta cartofi
INGREDIENTE
• cartofi (800 g)
• unt (100 g)
• smantana (1 ceasca mare)
• oua (3)
• sare
MOD DE PREPARARE
• Cartofii fierti se curata de coaja, se taie felii si se pun intr-un vas rezistent la caldura, impreuna cu untul taiat bucati si sarea necesara.
• Peste cartofi se toarna ouale batute bine cu furculita si amestecate cu smantana.
• Se da la cuptor 30 de minute.
Pofta buna!
Retete culinare romanesti si internationale. Carte de bucate online, sfaturi si diete pentru slabit. Retete cu poze, tot ce trebuie sa stii cand esti in bucatarie.
luni, 21 decembrie 2009
vineri, 11 decembrie 2009
Salata calda de paste penne cu legume
Reteta Salata
INGREDIENTE
• 400 de grame de paste penne
• 2 dovlecei
• 2 vinete mici
• 2 ardei rosii copti, decojiti
• 400 de grame de rosii cherry
• 4 cepe
• 2 catei de usturoi
• 18 bulgari de mozzarella
• 100 ml de ulei de masline
• 1 lingura cu cimbrisor maruntit
• 4 frunze de busuioc
• sare
• piper
MOD DE PREPARARE
• Spala dovleceii si vinetele si taie-le in doua, apoi in felii groase de jumatate de centimetru. Curata cepele si usturoiul si toaca-le marunt. Taie ardeii in fasii fine.
• Incalzeste doua linguri cu ulei in tigaie, pune usturoiul si ceapa sa se caleasca usor timp de 5 minute, dupa care scoate-le din tigaie. Adauga putin ulei, prajeste dovleceii tot cam 5 minute, scoate-i din tigaie, schimba uleiul si rumeneste vinetele.
• Dupa ce le scoti si pe acestea, pune rosiile la calit in restul de ulei, fara sa le faramitezi, scurge-le si aseaza-le deoparte. Pune din nou in tigaie toate celelalte legume.
• Potriveste de sare si piper, presara cu cimbrisor, acopera si lasa sa se caleasca timp de 20 de minute, fara a pune capacul. Adauga rosiile in tigaie si continua inabusirea timp de alte 5 minute.
• Intre timp, pune la fiert pennele in apa multa, cu sare, aproximativ 10 minute, dupa care scurge-le. Muta-le intr-o salatiera, stropeste-le cu putin ulei si amesteca.
• Adauga legumele fierte peste paste, amesteca, orneaza cu bulgari de mozzarella si frunze de busuioc, dupa care serveste cat este calda.
Pofta buna!
INGREDIENTE
• 2 dovlecei
• 2 vinete mici
• 2 ardei rosii copti, decojiti
• 400 de grame de rosii cherry
• 4 cepe
• 2 catei de usturoi
• 18 bulgari de mozzarella
• 100 ml de ulei de masline
• 1 lingura cu cimbrisor maruntit
• 4 frunze de busuioc
• sare
• piper
MOD DE PREPARARE
• Spala dovleceii si vinetele si taie-le in doua, apoi in felii groase de jumatate de centimetru. Curata cepele si usturoiul si toaca-le marunt. Taie ardeii in fasii fine.
• Incalzeste doua linguri cu ulei in tigaie, pune usturoiul si ceapa sa se caleasca usor timp de 5 minute, dupa care scoate-le din tigaie. Adauga putin ulei, prajeste dovleceii tot cam 5 minute, scoate-i din tigaie, schimba uleiul si rumeneste vinetele.
• Dupa ce le scoti si pe acestea, pune rosiile la calit in restul de ulei, fara sa le faramitezi, scurge-le si aseaza-le deoparte. Pune din nou in tigaie toate celelalte legume.
• Potriveste de sare si piper, presara cu cimbrisor, acopera si lasa sa se caleasca timp de 20 de minute, fara a pune capacul. Adauga rosiile in tigaie si continua inabusirea timp de alte 5 minute.
• Intre timp, pune la fiert pennele in apa multa, cu sare, aproximativ 10 minute, dupa care scurge-le. Muta-le intr-o salatiera, stropeste-le cu putin ulei si amesteca.
• Adauga legumele fierte peste paste, amesteca, orneaza cu bulgari de mozzarella si frunze de busuioc, dupa care serveste cat este calda.
Pofta buna!
Etichete:
Legume,
Paste,
Reteta salata,
Retete culinare,
Salata
sâmbătă, 5 decembrie 2009
Salata cu orez, mazare, porumb si ciuperci
Reteta salata
INGREDIENTE
Pentru 6 portii:
• 1 cana orez
• 3 cani apa
• 1 cutie mazare
• 1 cutie porumb
• 1 cutie ciuperci
• 1 catel de usturoi
• 2 cepe de apa
• 1 borcanel smantana slaba (150-200 g)
• 1 lingura otet balsamic
• verdeata proaspata
• nucsoara proaspat macinata
• sare
• piper
• ulei
MOD DE PREPARARE
• Caleste orezul in ulei incins, adauga apa si introdu vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.
• Taie ceapa de apa, pestisori fini. Asaz-o intr-un bol si freaca ceapa cu mana, adaugand si un praf de sare. Adauga otetul balsamic.
• Peste ceapa, pune mazarea scursa bine, porumbul si ciupercile, scurse, taiate si calite cateva minute in ulei foarte incins.
• Adauga verdeata, sarea, piperul si nucsoara macinata proaspat.
• Scoate orezul din cuptor si lasa-l sa se racoreasca putin. Daca este foarte legat, toarna peste el o jumatate de cana cu lapte dulce si amesteca-l usor, ca sa se desfaca, bob cu bob. Fiind fierbinte, excesul de lichid se va evapora.
• Lasa orezul sa se racoreasca bine si adauga smantana. Amesteca usor. Combina cele doua compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul.
Mod de servire: Se serveste rece.
Indicatii:
- In loc de mazare, poti folosi fasole boabe fiarta, fasole verde, taiata bucatele, sau broccoli. Poti incerca o varianta cu buchetele de conopida in loc de porumb.
- In plus, poti condimenta salata cu boia iute sau cu ardei iute, taiat fin.
- De asemenea, poti adauga bucatele de peste din conserva (preferabil, ton), dar, in acest caz, elimini din reteta ciupercile.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
INGREDIENTE
Pentru 6 portii:
• 1 cana orez
• 3 cani apa
• 1 cutie mazare
• 1 cutie porumb
• 1 cutie ciuperci
• 1 catel de usturoi
• 2 cepe de apa
• 1 borcanel smantana slaba (150-200 g)
• 1 lingura otet balsamic
• verdeata proaspata
• nucsoara proaspat macinata
• sare
• piper
• ulei
MOD DE PREPARARE
• Caleste orezul in ulei incins, adauga apa si introdu vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.
• Taie ceapa de apa, pestisori fini. Asaz-o intr-un bol si freaca ceapa cu mana, adaugand si un praf de sare. Adauga otetul balsamic.
• Peste ceapa, pune mazarea scursa bine, porumbul si ciupercile, scurse, taiate si calite cateva minute in ulei foarte incins.
• Adauga verdeata, sarea, piperul si nucsoara macinata proaspat.
• Scoate orezul din cuptor si lasa-l sa se racoreasca putin. Daca este foarte legat, toarna peste el o jumatate de cana cu lapte dulce si amesteca-l usor, ca sa se desfaca, bob cu bob. Fiind fierbinte, excesul de lichid se va evapora.
• Lasa orezul sa se racoreasca bine si adauga smantana. Amesteca usor. Combina cele doua compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul.
Mod de servire: Se serveste rece.
Indicatii:
- In loc de mazare, poti folosi fasole boabe fiarta, fasole verde, taiata bucatele, sau broccoli. Poti incerca o varianta cu buchetele de conopida in loc de porumb.
- In plus, poti condimenta salata cu boia iute sau cu ardei iute, taiat fin.
- De asemenea, poti adauga bucatele de peste din conserva (preferabil, ton), dar, in acest caz, elimini din reteta ciupercile.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Etichete:
Ciuperci,
Mazare,
Orez,
Porumb,
reteta cu ciuperci,
Reteta salata,
Retete culinare,
Salata
Abonați-vă la:
Postări (Atom)